Wat wil je reserveren of boeken?

Bel: +31 (0)77-4739160
Mail: info@hertogjanproeverij.nl
App: +31638905372

Placeholder for Logo 40 jaarLogo 40 jaar

40 + 1 jaar Proeverij

Al 41 jaar staan wij voor samen onthaasten en bourgondisch genieten. Wij heffen het glas en hopen dat we nog vele gezellige momenten mogen beleven...PROOST!

Laat je verwelkomen door de nostalgische sfeer in de Hertog Jan Proeverij. Een café met een bijzondere historie, gelegen op het terrein van de Hertog Jan Brouwerij in Arcen.

Oprichters Henk en Antoinette
Placeholder for Oprichters HJP Henk en AntoinetteOprichters HJP Henk en Antoinette

Hoe het begon...

Toen de Proeverij haar deuren opende in 1981 was het een klein cafeetje, gelegen naast de brouwerij, waar bezoekers voor en na een rondleiding aan de brouwerij werden ontvangen. De brouwers rouleerden de cafédiensten, Henk Clevis was één van hen. Maar het runnen van het café paste beter bij hem dan het vroege opstaan om te brouwen. Daarop besloot hij het café te gaan runnen samen met zijn vrouw Antoinette. En van het een kwam het ander...

Enkele jaren later verhuisde De Proeverij naar het huidige pand aan de overkant van de brouwerij. Het was toen een oud bruin café waar je een lekker biertje, een blokje kaas en een plakje worst kon krijgen.


Bram en Judith Clevis
Placeholder for Please HR Hertog Jan 20Please HR Hertog Jan 20

De tweede generatie

In 1999 trad de tweede generatie Clevis toe tot het bedrijf. Zoon Bram kwam zijn ouders versterken, waardoor de Hertog Jan Proeverij uitgroeide tot een echt familiebedrijf. In 2006 nam hij het stokje over zodat zijn ouders een stapje terug konden doen. In 2011 maakte ook Judith de overstap van de kinderopvang naar het familiebedrijf om samen verder te bouwen. Bram op de voorgrond en Judith achter de schermen; een gouden combinatie, want met name hun verschillen zorgen voor stabiliteit.

Omdat Bram van origine kok is, zag hij destijds dat er veel meer mogelijk was. Dus trok hij de stoute schoenen aan. Hij zette een gasfornuis binnen en bedacht een kleine kaart. Inmiddels is de Proeverij uitgegroeid tot een bier- en eetcafé waar mensen komen om te eten én te te drinken.


Placeholder for IMG 1090IMG 1090

Mooiste klassieke bar van Nederland

Vol trots zijn we in de prijzen gevallen met de verkiezing ' Mooiste klassieke bar van Nederland'. Met 2196 stemmen waren we de beste en sleepten deze titel in de wacht. Een kroon op ons werk en hiermee de bevestiging dat, wie wij willen zijn als Proeverij, ook gewaardeerd wordt door onze gasten. Dit gaf ons nog eens extra energie om verder te bouwen.

Placeholder for Avl hj 030720 302kAvl hj 030720 302k

Bourgondisch genieten

Judith en Bram bleven aan de weg timmeren en tilden het café de laatste jaren naar een hoger niveau. Van gezellige uurtjes doorbrengen in een oud bruin café naar een volwaardige dagvulling. De toerist komt naar Arcen voor een vol dagprogramma en hier speelt de Proeverij op in. Naast de rondleiding door de brouwerij met een goed glas bier achteraf, draaien ze een volwaardige menukaart. Ook biedt de Proeverij arrangementen aan in samenwerking met andere bedrijven uit de regio.

Placeholder for Hertog Jan Proeverij terrasHertog Jan Proeverij terras

Toekomstplannen

In het voorjaar van 2018 is de bovenetage verbouwd omdat de Proeverij uit de voegen dreigde te groeien. Op deze bovenetage kunnen bedrijven bourgondisch vergaderen of feest vieren, gezellig en ongedwongen, gevolgd door een gezamenlijke activiteit.

In het voorjaar van 2022 is het gehele buitenterras vernieuwd. De lijn van binnen is buiten tot in de puntjes doorgevoerd; het robuuste hout in combinatie met staal geven ook hier de nostalgische, authentieke en bourgondische uitstraling.

Kortom; de Hertog Jan Proeverij blijft continu aan de weg timmeren en in ontwikkeling.

Wat wil je reserveren of boeken?

Bel: +31 (0)77-4739160
Mail: info@hertogjanproeverij.nl
App: +31638905372