Wat wil je reserveren of boeken?

Bel: +31 (0)77-4739160
Mail: info@hertogjanproeverij.nl
App: +31638905372

Placeholder for Logo 40 jaarLogo 40 jaar

40 + jaar Proeverij

In 2021 vierden we ons 40 jarig bestaan. Al meer dan 40 jaar staan wij voor samen onthaasten en bourgondisch genieten. Wij zijn nog niet van plan om te stoppen en hopen dat we nog vele gezellige momenten mogen beleven.

Oprichters Henk en Antoinette
Placeholder for Oprichters HJP Henk en AntoinetteOprichters HJP Henk en Antoinette
Brouwerij-café 1981
Placeholder for Feb 8 Doc 2 2Feb 8 Doc 2 2
Placeholder for Feb 8 Doc 3Feb 8 Doc 3

Hoe het begon...

Toen de Proeverij haar deuren opende in 1981 was het een klein cafeetje, gelegen naast de brouwerij in wat tot ervoor de technische ruimte van de brouwerij was. In het café konden bezoekers voor en na een rondleiding aan de brouwerij ontvangen worden. De brouwers rouleerden de cafédiensten, Henk Clevis was één van hen. Maar het runnen van het café paste beter bij hem dan het vroege opstaan om te brouwen. Daarop besloot hij het café te gaan runnen samen met zijn vrouw Antoinette. En van het een kwam het ander...

Enkele jaren later verhuisde De Proeverij naar het huidige pand aan de overkant van de brouwerij. Het was toen een oud bruin café waar je een lekker biertje, een blokje kaas en een plakje worst kon krijgen.


Placeholder for Feb 15 Doc 1 1Feb 15 Doc 1 1

Het 25-jarig jubileum

In het weekend van 6, 7 en 8 oktober 2006 verreist in de wei naast het café voor het eerst een grote tent. Dit ter gelegenheid van het 25 jarig jubileum van de Hertog Jan Proeverij.

Het is meteen ook de start van een jaarlijks event. Sinds 2007 organiseert de Hertog Jan Proeverij het Arcener Oktoberfest. Een mega succes en een aanrader om het eens mee te maken!

Het was ook tijdens dit jubileumfeest dat Henk, op symbolische wijze, de sleutel van het café overdraagt aan zijn zoon Bram.

Bram en Judith Clevis
Placeholder for Please HR Hertog Jan 20Please HR Hertog Jan 20

De tweede generatie

In 1999 trad de tweede generatie Clevis toe tot het bedrijf. Zoon Bram kwam zijn ouders versterken, waardoor de Hertog Jan Proeverij uitgroeide tot een echt familiebedrijf. In 2006 nam hij het stokje over zodat zijn ouders een stapje terug konden doen. In 2011 maakte ook Judith de overstap van de kinderopvang naar het familiebedrijf om samen verder te bouwen. Bram op de voorgrond en Judith achter de schermen; een gouden combinatie, want met name hun verschillen zorgen voor stabiliteit.

Omdat Bram van origine kok is, zag hij destijds dat er veel meer mogelijk was. Dus trok hij de stoute schoenen aan. Hij zette een gasfornuis binnen en bedacht een kleine kaart. Inmiddels is de Proeverij uitgegroeid tot een bier- en eetcafé waar mensen komen om te eten én te te drinken.


Placeholder for IMG 1090IMG 1090

Mooiste klassieke bar van Nederland

Vol trots zijn we in de prijzen gevallen met de verkiezing ' Mooiste klassieke bar van Nederland'. Met 2196 stemmen waren we de beste en sleepten deze titel in de wacht. Een kroon op ons werk en hiermee de bevestiging dat, wie wij willen zijn als Proeverij, ook gewaardeerd wordt door onze gasten. Dit gaf ons nog eens extra energie om verder te bouwen.

Placeholder for IMG 1283IMG 1283

Café van het jaar 2022

In november 2022 zijn de winnaars bekend gemaakt van de Nederlandse Horeca Prijzen '22.
Voor de categorie "café van het jaar" eindigden wij op de eerste plaats voor de gemeente Venlo en op de tweede plaats voor de provincie Limburg.

Uiteraard zijn we super trots op dit resultaat. Het is heel fijn, om ook op deze manier bevestiging te krijgen van onze inspanningen die we dagelijks en al meer dan 40 jaar lang leveren.

Placeholder for Hertog Jan Proeverij terrasHertog Jan Proeverij terras

Toekomstplannen

In het voorjaar van 2018 is de bovenetage verbouwd omdat de Proeverij uit de voegen dreigde te groeien. Op deze bovenetage kunnen bedrijven bourgondisch vergaderen of feest vieren, gezellig en ongedwongen, gevolgd door een gezamenlijke activiteit.

In het voorjaar van 2022 is het gehele buitenterras vernieuwd. De lijn van binnen is buiten tot in de puntjes doorgevoerd; het robuuste hout in combinatie met staal geven ook hier de nostalgische, authentieke en bourgondische uitstraling.

Dit voorjaar is onze nieuwe buitenbar geplaatst. Hier gaan we de komende jaren op de zomerse dagen zeker veel plezier van beleven.

In 2025 staat de aanleg van de nieuwe dijk gepland wat ongetwijfeld weer zal zorgen voor vernieuwingen aan ons terras.

Kortom; Er is de laatste jaren al veel veranderd en gerealiseerd maar er komen altijd weer nieuwe dingen op ons pad!

Wat wil je reserveren of boeken?

Bel: +31 (0)77-4739160
Mail: info@hertogjanproeverij.nl
App: +31638905372