Wat wil je reserveren of boeken?

Bel: +31 (0)77-4739160
Mail: info@hertogjanproeverij.nl
App: +31638905372

Placeholder for 20231006 21312120231006 213121

BNB Bockbier Blindproeverij

BNB Bockbier Blindproeverij Op 6 oktober proefden wij op onze traditionele bockbier blindproeverij 12 Nederlandse bockbieren.

Op 6 oktober proefden wij op onze traditionele bockbier blindproeverij 12 Nederlandse bockbieren. In de finale ging het tussen Hertog Jan en Brand. Eerlijk is eerlijk, hoe objectief ons proefschema ook is opgesteld, een beetje een thuiswedstrijd is onze bockbier blindproeverij voor Hertog Jan wel. Immers, de smaak van Hertog Jan Bockbier komt veel van onze leden niet onbekend voor. Maar als je voor de derde keer op rij in onze proeverij als meest gewaardeerde van de twaalf bockbieren uit de bus komt, is dat natuurlijk ook een bevestiging van het feit dat het gewoon een lekker bockbier is.

Hertog Jan werd in 2019 tijdens de laatste editie voor de ‘coronabreak’ eveneens als beste gewaardeerd en vorig jaar opnieuw toen we na deze break het vat weer mochten aanslaan. Dit jaar ging Hertog Jan in de finale de ‘strijd’ aan met Brand Dubbelbock. Deze twee bieren haalden na de zes voorronden van de 12 deelnemers het meeste aantal turfstreepjes. Brand met 29 stuks zelfs eentje meer dan de 28 van Hertog Jan. Jopen miste met 25 turfstreepjes op een haar na de finale en werd derde. Overigens deed dat Jopen Bockbier veel leden meer denken aan een stout- of porterachtig bier dan aan een traditioneel bockbier. De ‘finalestrijd’ werd door Hertog Jan overtuigend in zijn voordeel beslist. In de proeverij zaten dit jaar ook diverse bieren van kleinere regionale brouwerijen zoals ’t Smakt uit Smakt, Herder Bier uit Velden en 100 Watt uit Eindhoven. Daarnaast de gevestigde orde met Gerijpte Grolsch, La Trappe, Lindeboom en Gulpener. Afkomstig van de Gulpener Brouwerij was ook het abdijbier van Gerardus dat in onze ranglijst iets lager uitkwam dan het Gulpener Bockbier zelf. Uit de stal van Bavaria kwam Bar & Bock van brouwerij De Molen. Dat eindigde samen met Lindeboom op een verdienstelijke vierde plaats. De felicitaties gaan dit jaar (opnieuw) uit naar Micha Peute, de huidige meesterbrouwer van Hertog Jan. Ik ben alweer benieuwd naar volgend jaar… Je weet het natuurlijk nooit! Ook een voetbalteam uit Nederland werd in het jaar voor de ‘coronabreak’ landskampioen net zoals in de twee jaar na die break…

Stan Verstegen, Voorzitter BNB Biergilde

Wat wil je reserveren of boeken?

Bel: +31 (0)77-4739160
Mail: info@hertogjanproeverij.nl
App: +31638905372