Wat wil je reserveren of boeken?

Bel: +31 (0)77-4739160
Mail: info@hertogjanproeverij.nl
App: +31638905372

Placeholder for IMG 2999IMG 2999

We zitten niet stil

Vorig jaar hebben we ons ons terras al vernieuwd. We hebben toen de authentieke stijl van ons gezellige bier- en eetcafé naar buiten toe doorgetrokken. Dit jaar zijn daar nog twee Big Green Eggs aan toegevoegd.

Onze Big Green Eggs


Het terras leende zich al perfect voor zalige midzomeravonden met een goed glas bier, een borrelhapje, een bourgondisch diner. Ook onze midzomer-BBQ bleek een groot succes om de vakantie samen met je vrienden of collega's in te luiden. Dit jaar herhalen we uiteraard deze succesformule en gooien we het vlees en de vis terug op de barbecue!

Hoewel, op de barbecue.....

Misschien is het kort door de bocht om over een 'BBQ' te spreken. Die wereldberoemde groene bollen zijn toch net iets meer. De kamado (Japans voor oven/haard) vindt zijn oorsprong in Oost-Azië, zo'n 3000 jaar geleden.

Tijdens de tweede wereldoorlog, waren de in Japan gelegerde Amerikaanse soldaten heel erg enthousiast over de gerechten die in de Japanse kamado werden gemaakt.

Na de oorlog vond de kamado dan ook snel zijn weg naar de Verenigde Staten.

De commercialisering gebeurde in 1974 onder de naam "The Big Green Egg".

De Big Green Egg lijkt al lang niet meer op de eenvoudige kleioven van 3000 jaar geleden.Een kamado is typisch vervaardigd uit klei, maar het keramiek waaruit hij nu is vervaardigd werd ontwikkeld voor NASA en wordt ook in de ruimtevaart gebruikt. Heel hip dus!

Doordat de kamado van keramiek is gemaakt en is voorzien van een luchtdicht afsluitend deksel, kan hij heel hoge temperaturen aan, kan je de temperatuur veel beter beheersen dan met zijn westerse tegenhanger, de 'normale' houtskoolbarbecue en is hij vaak ook een stuk zuiniger wat betreft gebruik van houtskool. Ook en bovenal krijg je de typische rooksmaak. Niet onbelangrijk hierbij is de keuze van je brandstof.....houtkool, hout....het is van groot belang want dat proef je!

Minstens even belangrijk als de kamado, is de grillmaster of pitmaster. De grillmaster kiest zorgvuldig zijn brandstof, voegt veelal rookhout en eventueel vocht met smaakmakers toe, controleert perfect het vuur en speelt met de temperatuur. Omdat je de Kamado ook als oven kan gebruiken zijn dus veel meer kooktechnieken mogelijk en kan men echt spreken van "koken' ipv louter en alleen grillen.
Dit alles zorgt er voor dat de ingrediënten en gerechten extra mals en sappig zijn én blijven en er een veel grotere variëteit mogelijk is.

Wil je komen proeven? Dat kan deze zomer elke zaterdagavond of vanaf 20 personen tijdens jouw eigen Barbecue-arrangement.

Wat wil je reserveren of boeken?

Bel: +31 (0)77-4739160
Mail: info@hertogjanproeverij.nl
App: +31638905372