Wat wil je reserveren of boeken?

Bel: +31 (0)77-4739160
Mail: info@hertogjanproeverij.nl
App: +31638905372

Placeholder for DSC4969 3 defDSC4969 3 def

Bekijk de drankenkaart en het menu

Hertog Jan Bieren

Placeholder for Hertog Jan Premium Pils 2126 altHertog Jan Premium Pils 2126 alt

Hertog Jan Pilsener

€ 3,90

25cl, 5,1%

TAP: Ons Pilsener is het visitekaartje van Hertog Jan. Uiteraard selecteren we alle ingrediënten die we voor het brouwen gebruiken met de allergrootste zorg. Alleen de rijkste mout, de mooiste hop en ons kristalhelder natuurzuiver water zijn goed genoeg. Dankzij deze ingrediënten en natuurlijk de kunde van onze brouwers krijgt het bier die prachtige gouden kleur en vormt het een mooie schuimkraag. Herkenbaar aan z’n rijke smaak en de aangenaam bittere afdronk.

Placeholder for HJ G Pils BreedHJ G Pils Breed

Grand Pilsener

€ 5,40

25cl, 5,7%

TAP: De Grand Pilsener is een indrukwekkende – maar toegankelijke creatie - die een alledaags moment nét dat beetje extra geeft. Het is een volmondig goudblond bier, dat langer is gebrouwen voor een rijkere smaak. Het bier is langer gelagerd en is met meer ingrediënten gebrouwen wat leidt tot een volle body en rijkere smaak. Onze brouwers hebben de perfecte balans gevonden tussen zoet en licht fruitig, maar met een licht bittere afdronk. De volmondigheid van speciaalbier en de frisse doordrinkbaarheid van pils, zijn samengebracht tot deze gedurfde smaakervaring.

Placeholder for Hertog Jan 070621 1227 2Hertog Jan 070621 1227 2

Hertog Jan 0.0

€ 3,80

30cl, 0,0%

FLES: De vraag naar een lekker bier zonder alcohol is de afgelopen jaren steeds verder toegenomen. Logisch dat Hertog Jan de bierliefhebber hierin graag tegemoet wil komen. Onze eerste 0.0 wordt gebrouwen met geselecteerde hoppen en dezelfde graansoorten als de Pilsener. Met natuurzuiver water en ons eigen Hertog Jan-gist. Perfect in balans met een fruitig hoparoma en een verfrissend bittertje. Verdraaid lekker én alcoholvrij dankzij een speciaal brouwproces.

Placeholder for Hertog Jan Premium Karakter 2212Hertog Jan Premium Karakter 2212

Hertog Jan Karakter

€ 6,00

30cl, 7,5%

FLES: Hertog Jan Karakter is een zeer geliefd bier uit onze brouwerij. Terecht. Een fraai amberkleurig bier dat zijn fruitige en vooral moutige smaak ontleent aan ons Hertog Jan prestigemout. Een uitgelezen selectie van wel vier verschillende mouten! In essentie is Hertog Jan Karakter een Belgische Ale, een Belgische variant van de van oorsprong Engelse Ale. Natuurlijk gaven wij er vervolgens onze eigen Nederlandse draai aan.


Placeholder for Hertog Jan Premium Lentebock 2206Hertog Jan Premium Lentebock 2206

Hertog Jan Lentebock

€ 6,00

30cl, 7,20%

FLES: Hertog Jan Lentebock is een goudgeel seizoensbier met een fruitige smaak en ‘n stevige afdronk. Van origine is het een Märzenbier. Deze traditie ontstond in Duitsland toen daar het brouwen in de zomer werd verboden. Dit gebeurde met open vuren in het veld en leverde op die manier brandgevaar op. Dus brouwde men in de maand maart (Märzen) een goed houdbaar bier dat onder de grond bewaard werd. Gedurende de zomer haalde men af en toe een vat naar boven.

Placeholder for Hertog Jan Premium Lentebock 2206Hertog Jan Premium Lentebock 2206

Hertog Jan Lentebock 2024

€ 6,50

25cl, 7,20%

TAP: Hertog Jan Lentebock is een goudgeel seizoensbier met een fruitige smaak en ‘n stevige afdronk. Van origine is het een Märzenbier. Deze traditie ontstond in Duitsland toen daar het brouwen in de zomer werd verboden. Dit gebeurde met open vuren in het veld en leverde op die manier brandgevaar op. Dus brouwde men in de maand maart (Märzen) een goed houdbaar bier dat onder de grond bewaard werd. Gedurende de zomer haalde men af en toe een vat naar boven.

Placeholder for Hertog Jan Premium Weizener 2192Hertog Jan Premium Weizener 2192

Hertog Jan Weizener

€ 6,90

30cl, 5,7%

TAP: Onze Weizener is zeker niet zomaar een tarwebier. Het verenigt het beste van twee heel verschillende soorten bier die traditioneel met tarwe gebrouwen worden. Van het Belgische witbier en het Duitse Weizenbier. Dit wordt pas in onze ketels, waar wij het op onze eigen manier brouwen onze Weizener. In de volmondige lichtzoete en frisse smaak proef je de hop, de tarwe, de frisse gist, de koriander en het kleine beetje sinaasappelschil. Al met al een eigenzinnig bier.

Placeholder for Hertog Jan Premium Weizener 2192Hertog Jan Premium Weizener 2192

Hertog Jan Weizener

€ 6,00

30cl, 5,7%

FLES: Onze Weizener is zeker niet zomaar een tarwebier. Het verenigt het beste van twee heel verschillende soorten bier die traditioneel met tarwe gebrouwen worden. Van het Belgische witbier en het Duitse Weizenbier. Dit wordt pas in onze ketels, waar wij het op onze eigen manier brouwen onze Weizener. In de volmondige lichtzoete en frisse smaak proef je de hop, de tarwe, de frisse gist, de koriander en het kleine beetje sinaasappelschil. Al met al een eigenzinnig bier.

Placeholder for H Ertog Jan Premium Bockbier2160 7fd9e8fb605a4693b9781e8de25371ffH Ertog Jan Premium Bockbier2160 7fd9e8fb605a4693b9781e8de25371ff

Hertog Jan Bockbier 2023

€ 6,00

30cl, 6,5%

FLES: Het eerste bier dat in de herfst gebrouwen wordt, van de nieuwe hop en gerstoogst. Zo brouwden we het eerste Nederlandse Bockbier bovengistend, in plaats van ondergistend. Ons Hertog Jan Bockbier is nog steeds één van de meest gewaardeerde bockbieren bij dekenners. Het combineert een mooie bitterzoete smaak met een prachtige robijnrode kleur. Je kunt ons Bockbier ook wat langer bewaren. Zo kan de smaak zich nog verder ontwikkelen.

Placeholder for Hertog Jan Premium Winterbier 2200Hertog Jan Premium Winterbier 2200

Hertog Jan Winterbier

€ 6,50

30cl, 8,8%

FLES: Hertog Jan Winterbier is ons derde seizoensbier. Speciaal gebrouwen voor de koude, gure periode. Dit jaargetijde heeft ons op het idee gebracht om na 13 jaar weer Hertog Jan Winterbier te gaan brouwen. Om heerlijk van te genieten tijdens een lange winteravond. Toch is ons Winterbier geen standaard bier voor deze tijd, want in tegenstelling tot de meeste winterse bieren is het licht van kleur. Een zwaar goudgeel bier, met een zoete smaak en kruidige aroma’s.

Placeholder for IMG 1627IMG 1627

Hertog Jan Proeftuin

€ 16,00

50cl

KRUIK: De Proeftuin is een broedplaats voor nieuwe bieren, waar de brouwers elk kwartaal experimenteren om tot een bijzondere creatie te komen. De Proeftuin bieren zijn exclusief gebrouwen voor proeftuinleden en het Genootschap. Hier kun je dus ieder kwartaal genieten van een nieuw brouwsel. ( op = op )

Placeholder for Hertog Jan Premium Dubbel 2220Hertog Jan Premium Dubbel 2220

Hertog Jan Dubbel

€ 14,50

50cl, 7,3%

KRUIK: Hertog Jan Dubbel is een traditioneel donker bier van hoge gisting. De aanduiding ‘Dubbel’ verwijst van oudsher naar de dubbele hoeveelheid ingrediënten die we bij het brouwen gebruiken. De nagisting gebeurt bij onze Dubbel op de fles. Dat zorgt voor die frisse rijke smaak en dat fraaie aroma. Hertog Jan Dubbel proef je met al je zintuigen, waardoor je optimaal geniet van kleur, geur en smaak. Je neemt een slok en proeft het moutige met een lichtzoete afdronk.

Placeholder for Hertog Jan Premium Trippel 2231Hertog Jan Premium Trippel 2231

Hertog Jan Tripel

€ 6,50

30cl, 8,5%

FLES: Hertog Jan Tripel is met 8.5% één van onze zwaarste bieren. Ondanks dat stevige gehalte kenmerkt het zich door een soepel en toegankelijk karakter. Het is mooi blond van kleur en smaakt moutig tot zoet, met een zachte bitterheid en een palet aan fruitsmaken. De nagisting gebeurt bij onze Tripel op de fles. Dat zorgt voor een frissere en rijkere smaak. Het is een bier om de tijd voor te nemen. Ga er rustig voor zitten en geniet, net als wij doen.

Placeholder for H Ertog Jan Premium Grand Prestige2149H Ertog Jan Premium Grand Prestige2149

Hertog Jan Grand Prestige 2023

€ 7,20

25cl, 10%

TAP: Onze Grand Prestige, gebrouwen met wel vier verschillende mouten, wordt ook wel omschreven als gerstewijn. In de rijpe, volle smaak laten bitter en zoet zich opmerkelijk goed onderscheiden. De smaak van Hertog Jan Grand Prestige wordt door kenners en liefhebbers tot ver buiten onze grenzen gewaardeerd, wat onder andere blijkt uit de vele gouden bekroningen. Naarmate Grand Prestige langer bewaard wordt, ontwikkelt de smaak zich nóg verder.


Placeholder for H Ertog Jan Premium Grand Prestige2149H Ertog Jan Premium Grand Prestige2149

Hertog Jan Grand Prestige 2024

€ 6,60

30cl, 10%

FLES: Onze Grand Prestige, gebrouwen met wel vier verschillende mouten, wordt ook wel omschreven als gerstewijn. In de rijpe, volle smaak laten bitter en zoet zich opmerkelijk goed onderscheiden. De smaak van Hertog Jan Grand Prestige wordt door kenners en liefhebbers tot ver buiten onze grenzen gewaardeerd, wat onder andere blijkt uit de vele gouden bekroningen. Naarmate Grand Prestige langer bewaard wordt, ontwikkelt de smaak zich nóg verder.


Placeholder for Image 08Image 08

Hertog Jan Grand Prestige 2017

€ 42,00

75cl, 10%

Grand Prestige, bier met een gouden randje. Dit bier, gebrouwen met vier moutsoorten, heeft wereldwijd al verschillende prijzen in de wacht gesleept. Een Grand Prestige wordt omschreven als een gerstewijn.

Hoe langer deze bewaard wordt, hoe voller de smaak. In onze eigen bierkelder worden enkele jaargangen Grand Prestige bewaard. Deze kelder is via een glazen plaat te aanschouwen. Neem een kijkje en maak een keuze uit een van onze jaartallen.

Placeholder for Image 08Image 08

Hertog Jan Grand Prestige 2018

€ 39,00

75cl, 10%

Grand Prestige, bier met een gouden randje. Dit bier, gebrouwen met vier moutsoorten, heeft wereldwijd al verschillende prijzen in de wacht gesleept. Een Grand Prestige wordt omschreven als een gerstewijn.

Hoe langer deze bewaard wordt, hoe voller de smaak. In onze eigen bierkelder worden enkele jaargangen Grand Prestige bewaard. Deze kelder is via een glazen plaat te aanschouwen. Neem een kijkje en maak een keuze uit een van onze jaartallen.

Placeholder for Image 08Image 08

Hertog Jan Grand Prestige 2019

€ 34,00

75cl, 10%

Grand Prestige, bier met een gouden randje. Dit bier, gebrouwen met vier moutsoorten, heeft wereldwijd al verschillende prijzen in de wacht gesleept. Een Grand Prestige wordt omschreven als een gerstewijn.

Hoe langer deze bewaard wordt, hoe voller de smaak. In onze eigen bierkelder worden enkele jaargangen Grand Prestige bewaard. Deze kelder is via een glazen plaat te aanschouwen. Neem een kijkje en maak een keuze uit een van onze jaartallen.

Placeholder for Image 08Image 08

Hertog Jan Grand Prestige 2020

€ 31,00

75cl, 10%

Grand Prestige, bier met een gouden randje. Dit bier, gebrouwen met vier moutsoorten, heeft wereldwijd al verschillende prijzen in de wacht gesleept. Een Grand Prestige wordt omschreven als een gerstewijn.

Hoe langer deze bewaard wordt, hoe voller de smaak. In onze eigen bierkelder worden enkele jaargangen Grand Prestige bewaard. Deze kelder is via een glazen plaat te aanschouwen. Neem een kijkje en maak een keuze uit een van onze jaartallen.

Placeholder for Image 08Image 08

Hertog Jan Grand Prestige 2021

€ 28,00

75cl, 10%

Grand Prestige, bier met een gouden randje. Dit bier, gebrouwen met vier moutsoorten, heeft wereldwijd al verschillende prijzen in de wacht gesleept. Een Grand Prestige wordt omschreven als een gerstewijn.

Hoe langer deze bewaard wordt, hoe voller de smaak. In onze eigen bierkelder worden enkele jaargangen Grand Prestige bewaard. Deze kelder is via een glazen plaat te aanschouwen. Neem een kijkje en maak een keuze uit een van onze jaartallen.

Placeholder for Image 08Image 08

Hertog Jan Grand Prestige 2022

€ 25,00

75cl, 10%

Grand Prestige, bier met een gouden randje. Dit bier, gebrouwen met vier moutsoorten, heeft wereldwijd al verschillende prijzen in de wacht gesleept. Een Grand Prestige wordt omschreven als een gerstewijn.

Hoe langer deze bewaard wordt, hoe voller de smaak. In onze eigen bierkelder worden enkele jaargangen Grand Prestige bewaard. Deze kelder is via een glazen plaat te aanschouwen. Neem een kijkje en maak een keuze uit een van onze jaartallen.

Placeholder for Image 08Image 08

Hertog Jan Grand Prestige 2023

€ 22,00

75cl, 10%

Grand Prestige, bier met een gouden randje. Dit bier, gebrouwen met vier moutsoorten, heeft wereldwijd al verschillende prijzen in de wacht gesleept. Een Grand Prestige wordt omschreven als een gerstewijn.

Hoe langer deze bewaard wordt, hoe voller de smaak. In onze eigen bierkelder worden enkele jaargangen Grand Prestige bewaard. Deze kelder is via een glazen plaat te aanschouwen. Neem een kijkje en maak een keuze uit een van onze jaartallen.

Placeholder for Image 08 7fd9e8fb605a4693b9781e8de25371ffImage 08 7fd9e8fb605a4693b9781e8de25371ff

Hertog Jan Grand Prestige 2024

€ 20,00

75cl, 10%

Grand Prestige, bier met een gouden randje. Dit bier, gebrouwen met vier moutsoorten, heeft wereldwijd al verschillende prijzen in de wacht gesleept. Een Grand Prestige wordt omschreven als een gerstewijn.

Hoe langer deze bewaard wordt, hoe voller de smaak. In onze eigen bierkelder worden enkele jaargangen Grand Prestige bewaard. Deze kelder is via een glazen plaat te aanschouwen. Neem een kijkje en maak een keuze uit een van onze jaartallen.

Bieren van de tap

Placeholder for Hertog Jan Premium Pils 2126 altHertog Jan Premium Pils 2126 alt

Hertog Jan Pilsener

€ 3,90

25cl, 5,1%

TAP: Ons Pilsener is het visitekaartje van Hertog Jan. Uiteraard selecteren we alle ingrediënten die we voor het brouwen gebruiken met de allergrootste zorg. Alleen de rijkste mout, de mooiste hop en ons kristalhelder natuurzuiver water zijn goed genoeg. Dankzij deze ingrediënten en natuurlijk de kunde van onze brouwers krijgt het bier die prachtige gouden kleur en vormt het een mooie schuimkraag. Herkenbaar aan z’n rijke smaak en de aangenaam bittere afdronk.

Placeholder for HJ G Pils BreedHJ G Pils Breed

Grand Pilsener

€ 5,40

25cl, 5,7%

TAP: De Grand Pilsener is een indrukwekkende – maar toegankelijke creatie - die een alledaags moment nét dat beetje extra geeft. Het is een volmondig goudblond bier, dat langer is gebrouwen voor een rijkere smaak. Het bier is langer gelagerd en is met meer ingrediënten gebrouwen wat leidt tot een volle body en rijkere smaak. Onze brouwers hebben de perfecte balans gevonden tussen zoet en licht fruitig, maar met een licht bittere afdronk. De volmondigheid van speciaalbier en de frisse doordrinkbaarheid van pils, zijn samengebracht tot deze gedurfde smaakervaring.

Placeholder for Hertog Jan Premium Lentebock 2206Hertog Jan Premium Lentebock 2206

Hertog Jan Lentebock 2024

€ 6,50

25cl, 7,20%

TAP: Hertog Jan Lentebock is een goudgeel seizoensbier met een fruitige smaak en ‘n stevige afdronk. Van origine is het een Märzenbier. Deze traditie ontstond in Duitsland toen daar het brouwen in de zomer werd verboden. Dit gebeurde met open vuren in het veld en leverde op die manier brandgevaar op. Dus brouwde men in de maand maart (Märzen) een goed houdbaar bier dat onder de grond bewaard werd. Gedurende de zomer haalde men af en toe een vat naar boven.

Placeholder for Hertog Jan Premium Weizener 2192Hertog Jan Premium Weizener 2192

Hertog Jan Weizener

€ 6,90

30cl, 5,7%

TAP: Onze Weizener is zeker niet zomaar een tarwebier. Het verenigt het beste van twee heel verschillende soorten bier die traditioneel met tarwe gebrouwen worden. Van het Belgische witbier en het Duitse Weizenbier. Dit wordt pas in onze ketels, waar wij het op onze eigen manier brouwen onze Weizener. In de volmondige lichtzoete en frisse smaak proef je de hop, de tarwe, de frisse gist, de koriander en het kleine beetje sinaasappelschil. Al met al een eigenzinnig bier.

Placeholder for H Ertog Jan Premium Grand Prestige2149H Ertog Jan Premium Grand Prestige2149

Hertog Jan Grand Prestige 2023

€ 7,20

25cl, 10%

TAP: Onze Grand Prestige, gebrouwen met wel vier verschillende mouten, wordt ook wel omschreven als gerstewijn. In de rijpe, volle smaak laten bitter en zoet zich opmerkelijk goed onderscheiden. De smaak van Hertog Jan Grand Prestige wordt door kenners en liefhebbers tot ver buiten onze grenzen gewaardeerd, wat onder andere blijkt uit de vele gouden bekroningen. Naarmate Grand Prestige langer bewaard wordt, ontwikkelt de smaak zich nóg verder.


Placeholder for Avl hj 030720 381kAvl hj 030720 381k

Hertog Jan Proefplankje

€ 11,00

Kun je niet kiezen? Bestel dan een proefplankje met vier verschillende Hertog Jan bieren van het fust. Onze barmedewerker stelt dit plankje samen. We serveren dit met een uitleg over de bieren.

Placeholder for Bieren Vicktoria kopieBieren Vicktoria kopie

Victoria

€ 6,50

25cl, 8,5%

Victoria is een Belgisch Blond bier van 8,5%. Gebrouwen met 100% natuurlijke ingrediënten. Subtiele bitter, verfrissend en smaakvol.

Er bestaat een mogelijkheid dat dit bier op fust verkrijgbaar is. De prijs en inhoud kan dan afwijken.

Placeholder for Bieren Extra Karmeliet kopieBieren Extra Karmeliet kopie

Tripel Karmeliet

€ 6,70

25cl, 8,4%

Tripel Karmeliet is een wereldberoemde Tripel gebrouwen van gerst, tarwe en haver volgens een recept uit 1679. De goudgele bier heeft een enorme fluffy schuimkraag en zit vol verfijnde fruitige aroma's. Als bij de eerste slok weet je waarom deze Tripel zo hoog aangeschreven staat bij bierliefhebbers uit de hele wereld.

Placeholder for Bieren Extra Kwak kopieBieren Extra Kwak kopie

Pauwel Kwak (wisseltap)

€ 6,60

25cl

We wisselen tussen de verschillende Kwak- bieren:

Pauwel Kwak Amber 25cl € 6,60
Pauwel Kwak Rouge 25cl € 6,90
Pauwel Kwak Blond 25cl € 6,60

Placeholder for Bieren Extra Leffe kopieBieren Extra Leffe kopie

Leffe (wisseltap)

€ 6,20

25cl

We wisselen tussen de verschillende Leffe- bieren:

Leffe Blond 25cl € 6,20
Leffe Bruin 25cl € 6,20
Leffe Rituel 9 25cl € 6,90
Leffe Tripel 25cl € 6,60
Leffe Ruby 25cl € 6,20


Placeholder for Bieren Extra Goose Island kopieBieren Extra Goose Island kopie

Goose Island (wisseltap)

€ 5,90

25cl

We wisselen tussen de verschillende Goose Island- bieren:

Goose Island IPA
25cl € 6,30
Goose Island Midway 25cl € 5,90


Alcoholarm, -vrij & glutenvrij

Brunehaut Tripel

€ 7,70

33cl, 8%

glutenvrij bier

Franziskaner

€ 5,00

33cl, 0,5%

Franziskaner Weissbier Alkoholfrei is een alcoholvrij tarwebier. Het bier is gebrouwen met natuurlijk ingrediënten: gerstemout en tarwemout, geselecteerde hoppen en kristalhelder brouwwater. Fruitige aroma's met een frisse, fruitige, licht zoete smaak.

Hertog Jan 0,0

€ 3,80

30cl, 0%

Hoegaarden Radler 0,0

€ 4,60

25cl, 0%

Hoegaarden Radler 0.0 heeft de smaak en het verfrissende karakter van de Hoegaarden Radler. Het enige dat ontbreekt is de alcohol. Maar dankzij de verfrissende mix van citroen en limoen merk je daar niks van.

Hoegaarden Rosée 0,0

€ 4,60

25cl, 0%

Hoegaarden Rosée 0.0is de alcoholvrije variant van de normale Hoegaarden Rose. Dit alcoholvrije witbier is fris en fruitig met een toon van frambozen.

Leffe Blond 0,0

€ 5,50

33cl, 0%

Leffe Blond 0.0% is een blond alcoholvrij bier. Het is het eerste abdijbier dat geheel zonder alcohol is gebrouwen. 'Het alcoholvrije bier blijft trouw aan de kwaliteit en authenticiteit van de bekende alcoholhoudende bieren', zo zeggen ze bij Leffe.

Leffe Bruin 0,0

€ 5,50

33cl, 0%

Leffe Bruin 0.0 is een alcoholvrij Bruin bier. Een authentiek abdijbier met een diepe, herfstbruine kleur en een volle, lichtzoete smaak.

Belgisch blond & tripel

Brugse Zot

€ 6,60

33cl, 5,6%

Brunehaut Tripel

€ 7,70

33cl, 8%

Hoegaarden Grand Cru

€ 6,90

33cl, 8,5%

Hoegaarden Grand Cru is een donker goudgeel bier met een flinke witte schuimkraag. Het bier is nevelig. Aroma's van geel fruit, zoetheid van alcohol en lichte gistaroma's. Deze Grand Cru is bier met een ruggengraat.

Leffe Blond

€ 6,20

33cl, 6,6%

Leffe Blond is een authentiek blond abdijbier. Dit bier is soepel van smaak en licht bitter in de finish.

Er bestaat een mogelijkheid dat dit bier op fust verkrijgbaar is. De prijs en inhoud kan dan afwijken.

Leffe Tripel

€ 7,60

33cl, 8,5%

Leffe Tripel is een bovengistend abdijbier. Met zijn donkergouden kleur en rijke schakering aan aroma's is dit een echte klassieker. Deze Tripel, geheel in Belgische stijl, is een alom gewaardeerd bier.

Er bestaat een mogelijkheid dat dit bier op fust verkrijgbaar is. De prijs en inhoud kan dan afwijken.

Moeder Overste

€ 7,90

33cl, 8%

Omer

€ 7,20

33cl, 8%

Tripel Karmeliet

€ 7,30

33cl, 8,4%

Tripel Karmeliet is een wereldberoemde Tripel gebrouwen van gerst, tarwe en haver volgens een recept uit 1679. De goudgele bier heeft een enorme fluffy schuimkraag en zit vol verfijnde fruitige aroma's. Als bij de eerste slok weet je waarom deze Tripel zo hoog aangeschreven staat bij bierliefhebbers uit de hele wereld.

Er bestaat een mogelijkheid dat dit bier op fust verkrijgbaar is. De prijs en inhoud kan dan afwijken.

Belgisch dubbel- & strong dark ale

Hoegaarden Verboden Vrucht

€ 7,10

33cl, 8,5%

Hoegaarden Verboden Vrucht is een beetje mysterieus bier. Het bier bevat een kruidenmelange dat de Verboden Vrucht de enige in zijn soort maakt. De aroma's zijn zoet, fruitig en kruidig.

Leffe Bruin

€ 6,20

33cl, 6,5%

Leffe Bruin, of Leffe Brune, is een authentiek abdijbier. Het is bruinkleurig en heeft aroma's van gebrande mouten. Vol van smaak met een lichte aangename bitterheid.
Er bestaat een mogelijkheid dat dit bier op fust verkrijgbaar is. De prijs en inhoud kan dan afwijken.

Monte Cristo

€ 13,50

33cl, 11,5%

Monte Cristo is een donker en intens bier dat elf weken heeft gerijpt op eikenhouten vaten. Daarnaast is er sherry aan het bier toegevoegd. Het resultaat is een degustatiebier met en geweldige balans en tonen van vanille en noten. Monte Cristo heeft een eigen glas van zeer bescheiden formaat. Dit complexe bier is gebrouwen om rustig van te genieten. Het kleine glas helpt het drinktempo vertragen, opdat je alle smaken en aroma's in alle rust tot je kunt nemen.

Belgisch Fruit bier

Belle-Veu Kriek Extra

€ 5,50

25cl, 4,1%

Belle-Vue Kriek Extra is een smaakvol fruitbier. Dit bier is gebrouwen met natuurlijke ingrediënten, krieken en lambiek. Hierdoor heeft het bier een frisse en fruitige kersensmaak met een zoetzure afdronk. De smaak kun je zeker als verfrissend omschrijven.

Hoegaarden Radler Lemon

€ 5,20

30cl, 3%

Hoegaarden Radler is een dorstlesser pur sang. Fris en fruitig dankzij citroen en limoen. Deze verrassende dorstlesser met maar 2% alcohol is een traktatie op warme zomerse dagen.

Hoegaarden Rosée

€ 5,20

30cl, 3%

Hoegaarden Rosée is een fruitig Witbier. Hij mag dan roze kleuren, het blijft een echt Witbier. Als extraatje heeft dit rosebier de zachte smaak en subtiele kleur van frambozen.

Kasteelbier Rouge

€ 7,50

33cl, 8%

Leffe Ruby

€ 6,80

33cl, 5%

Leffe Ruby heeft een fraaie rode kleur. Dit fruitbier zit vol aroma's van hout en rood fruit. Leffe Ruby is een verfrissend bier met heel delicate tonen.

Er bestaat een mogelijkheid dat dit bier op fust verkrijgbaar is. De prijs en inhoud kan dan afwijken.

Pauwel Kwak Rouge

€ 7,60

33cl, 8%

Kwak Rouge is een rood kleurig fruit bier afkomstig uit België. Je proeft een licht zoete, volle smaak met toetsen van ananas en kers ondersteund door een subtiele bitterheid.

Er bestaat een mogelijkheid dat dit bier op fust verkrijgbaar is. De prijs en inhoud kan dan afwijken.

Belgisch strong pale ale

Duvel

€ 6,90

33cl, 8,5%

Victoria

€ 7,30

33cl, 8,5%

Victoria is een Belgisch Blond bier van 8,5%. Gebrouwen met 100% natuurlijke ingrediënten. Subtiele bitter, verfrissend en smaakvol.

Er bestaat een mogelijkheid dat dit bier op fust verkrijgbaar is. De prijs en inhoud kan dan afwijken.

Bieren uit de gemeente

Bieren uit de gemeente

€ 5,50

33cl

Wisselende bieren van brouwerijen uit de gemeente Venlo. Vraag naar het actuele aanbod bij een van onze collega’s. Prijzen zijn vanaf € 5,50.

Herder Bier (Velden)
Brouwerij Puuro (Blerick)
Brouwerij de Klep (Venlo)
Kloosterbrouwerij Steyl (Steyl)

Bière de Champagne

Deus

€ 50,00

75cl, 11,5%

Deus Brut des Flandres bier vindt zijn oorsprong in twee landen. Het brouwen en de vergisting van dit bier vinden plaats in België. Vervolgens vinden in Frankrijk volgens eeuwenoude techniek de rijping, klaring en de ontgisting plaats. Het resultaat is een mousserend bier met een frisse lichtdroge smaak. Mooi als aperitief of alternatief voor champagne!

Geuze

Boon Oude Geuze

€ 6,10

25cl, 7%

India Pale Ale

Jopen Mooie Nel IPA

€ 7,90

33cl, 7,5%

Overige bieren

Gulpener Oud Bruin

€ 4,10

30cl, 3,5%

Pale Ale

Pauwel Kwak

€ 7,30

33cl, 8%

Bosteels Kwak Amber is een Belgisch bier met een diepe, amberkleur en een rijk, moutig karakter. Het biedt een boeiende mix van karamelzoetheid, fruitige tonen en een subtiel kruidige afdronk. Deze klassieker, vaak geserveerd in een uniek koetsiersglas, is een must-try voor liefhebbers van traditionele, goed gebalanceerde bieren.

Er bestaat een mogelijkheid dat dit bier op fust verkrijgbaar is. De prijs en inhoud kan dan afwijken.

Stout

Dochter van de Korenaar Sans Pardon

€ 8,90

33cl, 11%

Tarwebieren

Franziskaner Weisse

€ 5,90

33cl, 5%

Franziskaner Hefe-Weissbier Naturtrub is een frisse weizen. Dit tarwebier is elegant en fijn verfrissend. Koperkleurig en flink aromatisch met hinten van banaan en citrus.

Trappistenbieren

Chimay Blauw

€ 7,80

33cl, 9%

Notre Dame de Scourmont

Orval

€ 7,70

33cl, 6,2%

Abdij van d’Orval

Rochefort 8

€ 8,10

33cl, 9,2%

Notre Dame de Saint-Rémy

Rochefort 10

€ 9,20

33cl, 11,3%

Notre Dame de Saint-Rémy

Westmalle Dubbel

€ 6,50

33cl, 7%

OLV Heilig Hart

Westmalle Tripel

€ 7,60

33cl, 9,5%

OLV Heilig Hart

Westvleteren 12

€ 17,50

33cl, 10,2%

St. Sixtusabdij

Tynt Meadow

€ 9,20

33cl, 7,4%

Mount St. Bernard Abbey

Tre Fontane Tripel

€ 11,50

30cl, 8,5%

Abbazia Tre Fontane

La Trappe Quadrupel

€ 7,80

33cl, 10%

Abdij Koningshoeven

Zundert 10

€ 7,90

33cl, 10%

Abdij Maria Toevlucht

Vlaams Oud Bruin

Duchesse de Bourgogne

€ 5,90

25cl, 6%

Biercocktails

Heavy Prestige

€ 12,00

25cl

Hertog Jan Grand Prestige, Port en Whisky

Weizener on the Beach

€ 11,00

37,5cl

Hertog Jan Weizener, Wodka, Peach likeur, ananassap en cranberrysap

Smokkelkoffie Martini

€ 12,00

15cl, 20%

Espresso Martini een echte klassieker. Nu door onze cocktailspecialist Patrick, omgetoverd naar “Smokkelkoffie Martini”

Rosebier 0,0 on the Beach (mocktail)

€ 7,50

50cl

Rosebier 0,0, peach- en Orange siroop

Wijnen

Wit - Chardonnay - Croix d'or

€ 5,50

15cl

Franse wijn. Dikke structuur, tropisch fruit, aroma's van appel en citrus. In de afdronk fris en fruitig met een hint van munt.

Ook in fles verkrijgbaar 75cl: € 26

Wit - Sauvignon - Miguel Torres

€ 7,50

15cl

Chilleense wijn. 100% biologisch, vol en romig, tropisch fruit in de neus. Lange zachte afdronk met een vleugje vanille.

Ook in fles verkrijgbaar 75cl: € 36

Wit - Silvaner- St. Killian

€ 5,00

15cl

Duitse wijn. Licht zoet. Fris en fruitig.

Ook in fles verkrijgbaar 100cl: € 31

Rood - Cabernet Sauvignon - Croix d'or

€ 5,50

15cl

Franse wijn. Vers rood en zwart fruit. Licht kruidig, cederhout en paprikatonen. In de mond rood en zwart fruit, toffee en lichte tonen van cacao.

Ook in fles verkrijgbaar 75cl: € 26

Rood - Merlot - Les Cépages Rothschild

€ 7,50

15cl

Franse wijn. Krachtige geur van rood en zwart fruit. Kruidg en lichte toetsen van cacao. Lichte tannines met op de afdronk geroosterd brood en kruiden.

Ook in fles verkrijgbaar 75cl: € 36

Rosé - Tempranillo - Hoja Sana

€ 5,50

15cl

Spaanse wijn. Nadrukkelijk fruitig aroma van framboos en kers in de neus. Fruitig en een licht zuurtje in de afdronk.

Ook in fles verkrijgbaar 75cl: € 26

Gedistilleerd

Glenkinchie (op=op)

€ 8,50

3,5cl, 43%

Whisky, Single Malt, 12 yrs, Lowlands, mild, Scotch

Dalwhinnie

€ 11,00

3,5cl, 43%

Whisky, Sigle Malt, 15 yrs, Highlands, turfsmaak, Scotch

Talisker Skye

€ 12,00

3,5cl, 45,8%

Whisky, Single Malt, Islay, turfsmaak, Scotch

Glenfiddich

€ 9,00

3,5cl, 40%

Whisky, Single Malt, 12 yrs, Highlands, mild, Scotch

Gouden Carolus

€ 10,00

3,5cl, 46%

Whisky, België, mild

William Lawson

€ 5,50

3,5cl, 40%

Whisky, Blend, mild, Scotch

Dimple (op=op)

€ 7,50

3,5cl, 40%

Whisky, Blend, 15 yrs, Irish, mild

Seagram's V.O. (op=op)

€ 6,50

3,5cl, 40%

Whisky, Blend, Canadian, mild

Amaretto Disaronno

€ 5,00

3,5cl, 28%

Amandellikeur

Berentzen

€ 4,50

3,5cl, 18%

Appellikeur

Coebergh

€ 4,50

3,5cl, 20%

Bessenjenever

Limoncello Luxardo

€ 5,00

3,5cl, 17%

Citroenlikeur

Baileys

€ 5,00

3,5cl, 17%

Cremelikeur

Dujardin vieux

€ 5,00

3,5cl, 35%

Druivendistilaat

Ableforths Bathtub

€ 7,80

3,5cl, 43,3%

Gin

Hendrick's

€ 7,80

3,5cl, 41,4%

Gin

Zuidam jonge jenever

€ 4,50

3,5cl, 35%

Graanjenever

Zuidam zeer oude jenever

€ 4,50

3,5cl, 38%

Graanjenever

Tia Maria

€ 5,00

3,5cl, 20%

Koffielikeur

Jägermeister

€ 4,50

3,5cl, 35%

Kruidenbitter

Licor 43

€ 5,00

3,5cl, 31%

kruidenlikeur

Schrobbelèr

€ 4,50

3,5cl, 21,5%

Kruidenbitter

Ableforths Rumbullion

€ 7,30

3,5cl, 42,6%

Rum

Bootz

€ 5,00

3,5cl, 37,5%

Rum wit

Ruby Port

€ 5,00

50cl, 19,5%

Versterkte wijn

Eristoff

€ 5,00

3,5cl, 37,5%

Wodka

Frisdranken

Coca Cola

€ 3,50

20cl

Coca Cola zero

€ 3,50

20cl

Sprite

€ 3,50

20cl

Fanta Orange

€ 3,50

20cl

Fanta Cassis

€ 3,50

20cl

Chaudfontaine rood

€ 3,50

25cl

Chaudfontaine blauw

€ 3,50

25cl

Fuze tea 'black tea sparkling'

€ 3,80

20cl

Fuze tea 'green tea'

€ 3,80

20cl

Royal Bliss Bitter Lemon

€ 3,80

20cl

Royal Bliss Tonic water

€ 3,80

20cl

Minute Maid appelsap

€ 3,80

20cl

Minute Maid sinaasappelsap

€ 3,80

20cl

Rivella

€ 3,80

20cl

Fristi

€ 3,80

20cl

Chocomel

€ 3,80

20cl

Ranja fruitmix aardbei & framboos

€ 3,50

20cl

Warme dranken

Koffie

€ 3,30

Smokkelkoffie

€ 6,50

10cl, 20%

Het verhaal van de legendarische Smokkelkoffie.

Meer dan honderd jaar geleden kochten de boeren van Arceb vaten bier om tijdens de lange zomers hun dorst te lessen. Het bier toenwas in warme dagen niet lang houdbaar en werd op den duur slijmerig(lang). Dat 'lankbier' werd gestookt om aan de wachteltap als graanjenever gedronken te worden. Daar ontstonden de beste ideeën. In die tijd werden koffie en jenever de grens over gesmokkeld. Uiteindelijk werden beide producten gecombineerd tot een koffielikeur van de smokkelaars. Vooral in 'de Herbergh' nabij het veerpont over de Maas werd deze karaktervolle 'koffie' overvloedig gedronken. Het is aan jou om te proeven van dit rijke verleden en te genieten van deze bijzondere drank.

Cappuccino

€ 3,70

Latte macchiato

€ 4,10

Koffie verkeerd

€ 3,70

Espresso

€ 3,70

Dubbele espresso

€ 4,50

Thee

€ 3,70

Theehuis Ronnefeldt, keuze uit verschillende smaken LeafCup

Warme melk met Callebaut melkchocolade

€ 4,20

Warme melk met Callebaut melkchocolade en slagroom

€ 4,95

Wat wil je reserveren of boeken?

Bel: +31 (0)77-4739160
Mail: info@hertogjanproeverij.nl
App: +31638905372